HARTA chiriilor din Romania. Care sunt orasele unde salariul nu iti ajunge pentru a inchiria un apartament

Data publicarii: 16-09-2013 | Imobiliare
Dupa o luna de munca, romanii care locuiesc in trei dintre cele mai mari orase ale tarii, respectiv Brasov, Timisoara si Iasi, nu isi permit sa le plateasca proprietarilor chiriile solicitate pentru apartamentele cu doua camere, acestea depasind salariile medii inregistrate la nivel judetean.

Norocosi se pot considera locuitorii oraselor Alba Iulia si Drobeta-Turnu Severin. In cazul lor, chiria pe care trebuie sa o achite lunar reprezinta mai putin de jumatate din salariul pe care il obtin din partea angajatorilor.

Gandul  a realizat o analiza a sumelor medii pe care romanii trebuie sa le plateasca luna de luna pentru a locui cu chirie in apartamente aflate in imobile din municipiile resedinta de judet din tara.

Calculele gandul  au fost realizate pe baza celor mai noi oferte publicate pe site-urile agentiilor imobiliare si pe baza celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica (INS) referitoare la salariul mediu net inregistrat la nivelul fiecarui judet in parte.

  Au fost luate in considerare doar ofertele publicate pentru apartamentele cu doua camere, decomandate, pe care proprietarii le pun mobilate si utilate la dispozitie chiriasilor. Mentionam, de asemenea, ca salariile obtinute de catre locuitorii municipiilor resedinta de judet pot fi in unele cazuri mai mari decat media inregistrata la nivel judetean.

Care sunt cele cinci orase unde chiriile sunt mai mari decat in Capitala

In Brasov, Timisoara, Iasi, Focsani si Constanta ponderile sumelor datorate de chiriasi proprietarilor in salariile medii nete castigate lunar sunt mai mari decat in cazul Capitalei.

Totodata, brasovenilor, timisorenilor si iesenilor nu le ajunge salariul castigat dupa o luna de munca pentru a-si permite sa stea cu chirie in apartamente cu doua camere, decomandate, mobilate si utilate complet.

Integral in Gandul.info.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: