Ponta ar alege reducerea CAS, fata de majorarea salariilor bugetarilor si scaderea TVA

Data publicarii: 17-09-2013 | Economie

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca ar opta pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS), daca ar trebui sa aleaga intre mai multe masuri fiscale.

Intrebat la TVR 1 pentru ce ar opta daca ar avea de ales intre majorarea salariilor bugetarilor in 2014, reducerea TVA la toate produsele sau a CAS, Ponta s-a declarat in favoarea diminuarii CAS. "Prima ar fi reducerea contributiilor de asigurari sociale, pentru ca, intr-adevar, in timp ce cota unica este o fiscalitate scazuta fata de media europeana, TVA e, adevarat, e principala sursa de venituri, contributiile de asigurari sociale sunt la un nivel foarte inalt si practic ingreuneaza crearea de noi locuri de munca si mai ales munca la alb", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a relatat ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, i-a facut o simulare a impactului pe buget pentru fiecare dintre masurile enumerate. "Pe masura ce reusim sa avem mai multe incasari - si principala speranta vine din reorganizarea ANAF cu directia antifrauda si cu administratie fiscala clasica - in functie de asta, putem sa luam masuri", a afirmat Ponta, apreciind ca ideea unui "soc fiscal" prin reducerea concomitenta a tuturor taxelor, este "frumoasa", dar "irealizabila".

Sursa: Agerpres.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: