Participanti de anvergura nationala si internationala la Forumul Agricol de la Iasi

Data publicarii: 18-09-2013 | Afaceri

Cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor si specialistilor in agricultura in regiunea de Nord-Est se va derula la Iasi, in perioada 26 - 28 septembrie 2013, la Centrul de Conferinte Providenta. 

Forumul Agricol 2013 are ca tematica generala "Exemple de succes si modele europene de activitati in agricultura". Peste 400 de fermieri, antreprenori si specialisti din domeniul agricol vor lua parte la conferintele de specialitate organizate in acest an la Centrul de Conferinte Providenta. 

In sectiunile tematice 40 de speakeri invitati din tara si din strainatate vor sustine prezentari pe teme care privesc partea aplicata din sectorul agricol, zootehnic si industria alimentara. Prezentarile care abordeaza problematica la zi din sectorul agricol vor fi realizate de reprezentanti ai Ministerului Agriculturii de la nivel central si regional, reprezentanti ai invatamantului superior agronomic, reprezentanti ai asociatiilor de profil din Romania, companii din tara si din strainatate care activeaza in sectorul agricol si sectorul zootehnic si consultanti in domeniu.

Speakeri invitati din Anglia, Cehia, Danemarca si Ungaria 

Forumul Agricol Iasi 2013 continua de asemenea, traditia invitatilor de marca din tara si strainatate, care vor impartasi participantilor, in cadrul conferintelor de specialitate, exemple si solutii de buna practica.

Printre acestia se numara: Miroslav Vrablik, Presedinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta "Modelul ceh - Solutii de rentabilizare a activitatii de crestere a productiei in fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre "Productia de porci din Danemarca - cum sa produci 35 de purcei de scroafa per an”; Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms, din Anglia, care va impartasi fermierilor romani din experienta sa in "Managementul in ferma unei familii cu o traditie de 800 de ani in agricultura”. Finalist al competitiei Gala Premiilor in Agricultura de la Londra (Farmers Weekly Awards 2013), Richard Price a reusit in cei 5 ani de manageriat la Lowther Park Farms sa aduca un profit semnificativ fermei prin ideile sale inovatoare; Dr. Medgyessy Istvan, specialist in agricultura bio, cu o experienta de circa 2 decenii, a participat la elaborarea metodologiei de implementare a agriculturii bio in Ungaria, profesor consultant la Universitatea de Stiinte Agricole din Debrecen. Utilizeaza tehnologia bio in ferma proprie de 300 de hectare, exporta produse in Elvetia, Norvegia, Austria, Franta, Olanda, Germania, a studiat in SUA si Europa de Vest.  Dr. Medgyessy va sustine in cadrul Forumului Agricol de la Iasi prezentarea cu titlul "Implementarea Agriculturii Bio: Conditii, Productie-Comert, Accesare Fonduri, Experienta Acumulata”.

Ajuns la cea de a III-a editie, Forumul Agricol continua in 2013 traditia intalnirii la Iasi a autoritatilor de la nivel central si regional cu fermierii, antreprenorii si specialisti in agricultura din judetele Moldovei. 

Ca in fiecare an, autoritatile de la nivel central si local se vor afla la aceeasi masa cu specialisti in domeniu, pentru a discuta despre politica agricola comuna si masurile de actiune si sprijin in sectorul agricol, in cadrul unor serii de conferinte, alocutiuni si prezentari. Forumul Agricol Iasi 2013 ofera prin intermediul invitatilor de mare valoare o viziune completa si complexa asupra situatiei agriculturii din Regiunea de Nord-Est si, totodata, se constituie intr-o platforma de interactiune, dialog si pregatire profesionala, oferind solutii, raspunsuri, exemple de succes si modele europene celor care activeaza in domeniul agricol. 

Lista completa a prezentarilor si a speakerilor Forumului Agricol Iasi 2013 poate fi vizualizata pe site-ul www.formuluagricol.ro.

Fermierii din regiunea de Nord-Est si specialistii in agricultura au acces gratuit la conferintele din cadrul Forumului Agricol, in limita locurilor disponibile. Acestia se pot inscrie prin completarea formularelor online disponibile pe www.forumulagricol.ro, prin email la adresa agralim@abplusevents.com sau sunand la telefon: 0740117598.

Participanti Forumul Agricol Iasi 2013: antreprenori din sectorul agricol si din industria agro-alimentara, companii partenere si unitati bancare, asociatii si ONG-uri cu activitati de consultanta si pregatire profesionala in domeniu, reprezentansi ai autoritatilor de resort si ai autoritatilor locale si judetene, reprezentanti ai asociatiilor profesionale din Romania,  reprezentansi ai mediului academic, fermieri din intreaga tara.

Noutati la Forumul Agricol Iasi 2013!

Pe 26 septembrie, in deschiderea Forumului Agricol va avea loc in premiera la Iasi prima sesiune interactiva destinata GAL-urilor din regiunea Moldovei, cu tema "Dezvoltarea comunitatilor rurale prin investitii realizate cu fonduri europene nerambursabile atrase prin GAL-uri". La eveniment sunt asteptati sa participe beneficiari ai PNDR din mediul privat si din sectorul public si reprezentanti ai societatii civile din regiunea Moldovei. Sesiunea va fi urmata de conferinta plenara  "Politici de sustinere in sectorul agricol. Perspective pentru dezvoltare in regiunea de Nord-Est", aceasta bucurandu-se de participarea reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. 

Programul Forumului continua pe 27 septembrie cu trei conferinte de specialitate: Conferinta pentru Agricultura - "Agricultura in contextul european actual. Modele de buna practica”; Conferinta pentru Zootehnie - "Dezvoltarea fermelor zootehnice din Romania” si Conferinta "Noile orientari ale Politicii Agricole Comune in perioada 2014 - 2020. Finantari acordate fermierilor”. In ziua de 28 septembrie fermierii au ocazia sa participe la Conferinta PROCERA, Partener Oficial al Forumului Agricol.

Singura festivitate de premiere pentru sectorul agribusiness in Regiunea de Nord-Est, la Iasi

Un moment deosebit al Forumului Agricol 2013 de la Iasi este SEARA DE EXCELENTA IN AGRICULTURA in cadrul careia va fi organizata singura festivitate de premiere pentru sectorul agribusiness in Regiunea de Nord-Est, programata pe data de 28 septembrie. In cadrul evenimentului vor fi premiati 12 fermieri, antreprenori si specialisti in sectorul agricol din judetele Moldovei, nominalizarile fiind realizate de reprezentantii Directiilor Judetene pentru Agricultura, reprezentanti ai organizatorilor si ai partenerilor. 

In cadrul festivitatii de premiere vor fi decernate urmatoarele premii AGRALIM 2013: Premiul de excelenta in Agricultura in Regiunea de Nord-Est; Premiul "Tanar fermier de succes”; Premiul "Managerul anului in ferma ecologica”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Iasi”;  Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Botosani”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Neamt”;  Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Bacau”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Vaslui”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Suceava”; Premiul pentru inovatii in agricultura in Regiunea de Nord-Est;  Premiul "Culturi noi pe pamant romanesc”; Premiul de excelenta pentru jurnalism agricol in Regiunea de Nord-Est.

Festivitatea de premiere a performantelor in agricultura in Regiunea de Nord-Est va avea loc sambata, 28 septembrie, accesul fiind pe baza de invitatie. Pentru inscrieri si rezervari va rugam sa sunati la numerele de telefon 0746751639 sau 0746751606.

Evenimentul este realizat de compania ABplus Events in cadrul Forumului Agricol organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Parteneri institutionali: APIA, APDRP, Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala din Romania, Directia pentru Agricultura a Judetului Iasi; Directia pentru Agricultura a Judetului Vaslui; Directia pentru Agricultura a Judetului Bacau; Directia pentru Agricultura a Judetului Botosani; Directia pentru Agricultura a Judetului Neamt; Directia pentru Agricultura a Judetului Suceava; Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Co-organizator: Consiliul Judetean Iasi. Parteneri ai evenimentului sunt Banca Comerciala Carpatica, Map - Masini Agricole Performante, Sponsor premii: Procera Genetics, iar Sponsor: Limagrain.



Ultimele stiri pe BankNews.ro: