Nita: Destinatia banilor din oferta Nuclearelectrica va fi clarificata intr-o luna si jumatate

Data publicarii: 24-09-2013 | Bursa

Destinatia sumelor atrase in cadrul ofertei Nuclearelectrica va fi clarificata intr-o luna - o luna si jumatate, in functie de incheierea contractului pentru constructia reactoarelor 3 si 4 centralei nucleare de la Cernavoda, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita.

"Sunt cateva propuneri din partea companiei, mai ales in ceea ce priveste siguranta reactoarelor, siguranta functionarii, insa aici cred ca va trebui sa mai discutam. In conditiile in care va iesi contractul pentru 3 si 4 (reactoare-n. r.) , atunci contributia Nuclearelectrica la EnergoNuclear va trebui majorata. Este posibil ca acesti bani sa mearga acolo. Intr-o luna-o luna si jumatate ne vom clarifica", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Constantin Nita.

El a precizat ca Nuclearelectrica are patru proiecte de investitii, pe care insa nu le poate lua in considerare pana nu stabileste exact ce se intampla cu reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, unde sunt negocieri avansate.

EnergoNuclear este compania mixta creata pentru derularea investitiei in constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.

Nuclearelectrica a obtinut de pe bursa 281,877 milioane de lei, printr-o oferta publica de actiuni, reprezentand 10% din capitalul social, si isi va majora capitalul social cu 312,478 milioane de lei, la aceasta operatiune participand si Fondul Proprietatea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: