Portughezii vor sa scoata Millennium pe profit in 2014 si apoi sa o vanda

Data publicarii: 24-09-2013 | Finante-Banci

Millennium Bank, controlata de unul dintre cele mai mari grupuri bancare portugheze, dar care a avut nevoie de ajutorul statului pentru a rezista in criza, "trebuie” sa intre pe profit anul viitor, potrivit raportului semestrial al bancii-mama, dupa sase ani de la intrarea pe piata printr-un proiect de la zero.

 Iunie 2013 a fost prima luna de la infiintare cand banca a inregistrat profit operational, in urma eforturilor de aliniere a costurilor cu capacitatea de a genera venituri. Astfel, banca si-a redus costurile operationale pentru al treilea an la rand prin renegocierea contractelor de inchiriere, simplificarea mai multor proceduri de business cheie si ajustarea numarului de angajati pana la 584, respectiv cu aproape 150 mai putini fata de efectivele din 2010.

 Reteaua numara 65 de unitati de retail fata de 74 in 2010, si 8 centre corporate, servind 57.000 de clienti.

 Unul dintre piloni este cresterea vanzarilor, inclusiv pe seama adoptarii unui model de distributie in retail bazat pe sucursale mari, cu relationship manageri si experti pe produse si unitati mici concentrate pe tranzactii bancar si vanzarea de produse de baza. O alta tinta o reprezinta clientii IMM din domenii cu perspective favorabile.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: