Tanasescu (BEI): Ne propunem pentru 2013 finantari de 500-600 milioane euro pentru Romania

Data publicarii: 25-09-2013 | Finante-Banci

Banca Europeana de Investitii (BEI) isi propune sa acorde anul acesta pentru Romania credite in valoare de 500-600 milioane euro, a declarat, marti, Mihai Tanasescu, vicepresedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania.

La finele lunii iunie, Mihai Tanasescu declara ca banca isi propune sa aloce Romaniei in 2013 fonduri cuprinse intre 800 milioane euro si un miliard de euro.

'Nu s-a schimbat planul. Sunt niste proiecte care iau mai mult timp pentru finalizare si cred ca nu avem timp sa le finalizam pana la sfarsitul anului...Valoarea acesta de 600 (milioane euro n.r) este dubla fata de cea care a fost acordata anul trecut.', a explicat Mihai Tanasescu.

Potrivit reprezentantilor BEI, banca lucreaza in Romania cu aproximativ 50 de parteneri, din care 11 institutii financiare.

'In viitor dorim sa marim numarul de banci care sa fie participante in acest parteneriat cu BEI. Vrem sa crestem la 14-15 si in anul care urmeaza intentionam sa acordam spre acest segment de activitate pana intr-o jumatate de miliard de euro', a spus Tanasescu.

Acesta a precizat, de asemenea, ca in noiembrie banca urmeaza sa anunte un imprumut semnificativ.

Sursa: InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: