Francezii de la SocGen isi cauta un aliat pentru a-si intari pozitia in Romania si Rusia

Data publicarii: 25-09-2013 | Finante-Banci

Banca franceza traverseaza o perioada de schimbare de obiective, de tranzitie de la consolidarea situatiei financiare catre fructificarea unor oportunitati de crestere.

Doua surse apropiate planului au declarat pentru Financial Times ca Societe Generale este in etapele preliminare ale identificarii unor potentiali parteneri in randul bancilor.

Un acord ar putea cimenta prezenta grupului in Rusia si Romania - in prezent principalele sale piete in regiune - si ar putea de asemenea sa ii asigure accesul in alte tari, noteaza FT.

Intrebat de plan, directorul general exeutiv al SocGen, Frederic Oudea, a refuzat sa comenteze in mod direct informatiile.

Oudea a raspuns insa ideea ca un eventual parteneriat ar putea anunta fuziunea sau preluarea unei banci rivale.

"Planul nostru de crestere va fi organic, cu siguranta", a declarat seful Societe Generale intr-un interviu acordat Financial Times.

In ultimii doi ani, grupul francez s-a concentrat pe consolidarea situatiei financiare - prelungirea maturitatii datoriilor si cresterea ratelor de adecvare a capitalului - insa Oudea pune acum accentul pe oportunitatile de crestere, bazandu-se in buna masura pe prezenta pe pietele emergente.

SocGen a stabilit pentru operatiunile din Rusia si Romania o tinta de profitabilitate de 15%, comparativ cu 10% la nivel de grup.

"Trebuie sa aratam crestere in Rusia si Romania, dar as vrea sa va spun ca sunt increzator ca vom atinge cu bine aceste obiective", a adaugat Oudea.

Pe langa operatiunile din Rusia si Romania, care au inregistrat performante slabe in ultimii ani, SocGen s-a extins in regiunea Maghreb a Africii de Nord.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: