Gothaer: A subscrie RCA in Romania e similar cu a vinde 1dolar pe 99 de centi

Data publicarii: 25-09-2013 | Finante-Banci

Grupul german de asigurari Gothaer exclude reluarea activitatii de subscriere pe asigurari RCA, in conditiile in care asiguratorii locali care subscriu asigurari auto obligatorii inregistreaza anual pierderi din vanzarea acestor polite, ale carora tarife extrem de reduse nu acopera riscurile asumate.

Gothaer a intrat pe piata de asigurari de asigurari din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari (67%), restul de actiuni fiind detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer. Recent, in urma majorarilor de capital, Gothaer Finanzholding a ajuns la 84,6% din capitalul Gothaer Asigurari.

"La Romania ne-a placut foarte mult piata pe care am cosiderat-o potrivita ideilor noastre, atat din punct de vedere al dimensiunii pietei ca volum al populatiei cat si al infrastructurii. Insa, ceea ce ne-a atras cel mai mult a fost compania pe care am gasit-o in cele din urma, desi pentru achizitii ne-am uitat mai intai la liderii pietei romanesti de asigurari. Din ceea ce am observat, acestia din urma aveau un punct slab comun: RCA, iar strategia pe care o urmau in acel moment pe acest segment de piata nu era compatibila cu ideile Gothaer de a face business", a declarat directorul financiar al Gothaer Insurance Group, Jurgen Meisch (foto), la o conferinta de presa sustinuta in orasul german Koln in fata unui grup de jurnalisti romani si polonezi.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: