Printec Romania si Verifone Systems definesc viitorul platilor mobile, tranformand smartphone-ul si tableta intr-un POS la purtator

Data publicarii: 26-09-2013 | IT&C

Cea mai simpla metoda pentru un comerciant de a accepta plati oriunde si oricand, indiferent de natura afacerii, este sa foloseasca propriul smartphone sau tableta. Noua solutie PAYWare Mobile de la VeriFone Systems si Printec Romania transforma aceste echipamente in POS-uri mobile si deschide noi oportunitati deopotriva pentru antreprenori, retaileri si toate categoriile de persoane fizice autorizate. 

O piata in continua miscare

Conform datelor BNR, in Romania exista in prezent cca. 11.380.000 de carduri active deservite de o retea de 11.000 de ATM - uri si 127 000 de POS-uri. In al doilea trimestru al anului 2013 numarul tranzactiilor la POS a ajuns la peste 39 de milioane, insumand o valoare totala de cca. 5 073 000 lei. 

In acelasi timp, conform datelor din Registrul Comertului, in Romania sunt inregistrate peste 340 000 de P.F.A-uri/I.I/I.F, la care se adauga un numar din ce in ce mai mare de profesiuni liberale - medici, arhitecti, notari, avocati - dar si o piata de curierat si livrari door-to-door aflata in continua dezvoltare. In crestere este si numarul liberilor intreprinzatori,iar in Bucuresti sunt inregistrati,de exemplu, peste 10.000 de taximetristi.

Studiile de piata publicate recent de Institutul GfK  arata ca ponderea smartphone-urilor din totalul pietei de telefoane mobile a ajuns la 25% si ca 60% dintre romani cunosc posibilitatea de a-si plati cumparaturile in interiorul magazinelor cu ajutorul telefonului mobil, in timp ce  37% stiu despre existenta Google Wallet.

Sunt coordonatele unei piete foarte dinamice, in care clientii sunt nu numai la curent cu cele mai noi tehnologii dar isi si doresc sa le foloseasca, platind rapid, sigur si usor oriunde sunt pusi in aceasta situatie. Accesul la aceste facilitati poate deveni un factor de decizie in alegerile zilnice ale consumatorilor, iar pentru comercianti si operatori provocarea de a ramane jucatori cheie in ecosistemul de plati este foarte actuala, cu atat mai mult cu cat tehnologiile contactless si NFC deschid noi oportunitati si largesc granitele comertului si in afara magazinelor propriu-zise.

La nivel international valoarea globala a platilor mobile va depasi in 2013 suma de 230 de milioane de Euro, in timp ce numarul de smartphone-uri este in prezent de peste 1 miliard. 

In acest scop, Printec Romania, prin partenerul sau Verifone Systems, dezvolta PAYware Mobile, o gama de solutii si aplicatii mobile flexibile si intuitive ce intampina atat nevoile comerciantilor cat si pe cele ale clientilor. 

Solutia PayWare Mobile

Noua solutie PayWare Mobile este un echipament portabil de ultima generatie ce foloseste tehnologia Bluetooth pentru conexiunea wireless cu sisteme Android, iOS si Windows. 

Echipat cu un PIN pad, un cititor de smart card si functionalitati NFC, Payware Mobile este cea mai simpla modalitate pentru un comerciant de a accepta plati cu cardul sau NFC oriunde si oricand, indiferent de natura sau dimensiunea afacerii pe care o dezvolta. Poate fi, de asemenea, folosit si in tandem cu o tableta sau un IPod.

Aplicatia software permite utilizatorului sa emita si sa trimita via e-mail facturi personalizate si asigura accesul instant la istoricul tranzactiilor, inclusiv posibilitatea accesarii unei baze de date in scopul trimiterii de informatii si oferte speciale.

Capacitatea echipamentului de a citi coduri de bare permite marilor retaileri sa evite formarea cozilor la casele de marcat si le ofera posibilitatea de a inregistra o plata in orice locatie din magazin, reducand riscul ca clientii sa se razgandeasca  asupra achizitiei din cauza aglomeratiei sau a altor factori. Echipamentul poate accepta cupoane digitale, carduri cadou si poate suporta aplicatii personalizate, in functie de necesitati.

Permite, de asemenea, organizarea de puncte de vanzare outdoor sau a unor evenimente tematice speciale si poate duce la maximizarea spatiului comercial existent prin reducerea numarului de case de marcat.