Dan Voiculescu, condamnat la CINCI ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE in dosarul ICA

Data publicarii: 26-09-2013 | Politica

Dan Voiculescu a fost condamnat de instanta la cinci de inchisoare in dosarul ICA pentru coruptie, spalare de bani si trafic de influenta. De asemenea, directorul general al institutului, doctorul Gheorghe Mencinicopschi, a primit 6 ani de inchisoare cu executare in acelasi dosar. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel. 

Tribunalul Bucuresti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi civile. Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare. Tot la sase ani de inchisoare cu executare au fost condamnati si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean.

Prejudiciul produs statului in urma privatizarii ICA este estimat la peste 60 de milioane de euro. Inca 12 persoane sunt cercetate pentru fapte de coruptie.

Gheorghe Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat la Realitatea TV ca sentinta nu este definitiva si ca vor fi urmate toate caile de atac.

Procurorul a cerut instantei condamnarea lui Voiculescu la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevazute in rechizitoriu in cazul acestuia, precum si restrangerea unor drepturi civile.

Acesta a mai solicitat instantei sa se constate ca a intervenit prescriptia speciala in cazul lui Dan Voiculescu privind fapta legata de traficarea influentei.

Integral in Realitatea.net