Romanii au platit mai des cu cardul de credit si au cheltuit mai mult vara aceasta decat anul trecut

Data publicarii: 26-09-2013 | Finante-Banci

 Anul acesta, in perioada verii*, iunie-septembrie, romanii au cheltuit mai multi bani si au folosit cardul de credit mai des, ceea ce indica o preferinta tot mai mare pentru achizitiile fara numerar, conform unei analize a comportamentului posesorilor Bonus Card, realizata de Garanti Bank.

 Achizitiile online au avut o crestere spectaculoasa, iar numarul tranzactiilor efectuate cu Bonus Card a crescut cu 40% in perioada iunie-septembrie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

 La fel ca in 2012, vara aceasta barbatii au cheltuit mai mult decat femeile, tranzactiile realizate de ei acoperind 54% din volumul total, desi femeile reprezinta peste jumatate din posesorii de Bonus Card din portofoliul Garanti Bank. In schimb, femeile au utilizat bonusul acumulat pe card mai mult decat barbatii, respectiv 56% din bonusurile folosite la cei peste 5.000 de comercianti parteneri Bonus Card din toata tara. In plus, numarul cumparaturilor in rate fara dobanda a crescut cu 15% in comparatie cu anul trecut.

 Comparabil cu aceeasi perioada din 2012, cel mai mult s-a cheltuit in supermarketuri, magazine de electronice, benzinarii, magazine de haine si de mobila.  

 Topul destinatiilor de vacanta din vara aceasta pentru posesorii de Bonus Card include Turcia, Marea Britanie, Italia, Ungaria si Statele Unite. Pe primul loc in ceea ce priveste numarul total de tranzactii se afla Marea Britanie.

 Topul oraselor de provenienta a posesorilor de Bonus Card, bazat pe volumul tranzactiilor pe cap de locuitor, in timpul verii, este format din Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta si Craiova.

 Bonus Card este un produs unic in Romania si cel mai complex instrument de plata din piata, atat pentru posesorii de card, cat si pentru comercianti.

 Posesorii de card acumuleaza bonus ori de cate ori fac o achizitie, atat in tara, cat si in strainatate, iar bonusul reprezinta bani care pot fi folositi ulterior pentru cumparaturi gratuite in reteaua extinsa a magazinelor partenere Bonus Card. Mai mult, clientii pot opta pentru platile in rate fara dobanda, beneficiind de flexibilitate in alegerea numarului de rate, in functie de nevoile personale. Bonus Card are o retea extinsa de peste 5.000 de magazine partenere in toata tara.  

 *Datele au fost colectate de la peste 100.000 de clienti Garanti Bank, posesori de card de credit Bonus Card, pe o perioada de trei luni (15 iunie - 15 septembrie 2013).