Franklin Templeton ii ispiteste pe actionarii FP cu 677 mil. lei luati din capitalul social

Data publicarii: 27-09-2013 | Bursa

Compania Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a convocat actionarii FP ca sa aprobe distribuirea a 676,9 milioane lei, luati din capitalul social. Franklin Templeton va mai cere actionarilor sa ii prelungeasca mandatul de administrator.

Capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) urmeaza sa fie redus cu 677 de milioane de lei, pana la 12,861 miliarde de lei, prin diminuarea  valorii nominale a actiunilor de la 1 leu la 0,95 lei, astfel ca fiecare actionar va incasa cate 0,05 lei/actiune.

Propunerea Franklin Templeton va fi discutata de actionarii intr-o AGA programata pentru 22 noiembrie, potrivit unui convocator transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Reducerea este justificata de optimizarea capitalului social al Fondului Proprietatea, ce implica restituirea catre actionari a unei cote-parti din aporturi, proportional cu participarea la capitalul social varsat al Fondului Proprietatea", se arata in convocatorul AGA.

Fondul Proprietatea are in prezent un capital social de 13,778 miliarde lei, care va fi insa diminuat cu 240,3 milioane lei, la 13,538 miliarde lei prin anularea actiunilor rascumparate in 2011. Astfel, suma de 676,9 milioane lei va fi scazuta din capitalul social care va rezulta dupa anularea actiunilor rascumparate in 2011.

In AGA programata pentru 22 noiembrie actionarii vor analiza si propunerea Franklin Templeton pentru aprobarea unui nou program de rascumparare de actiuni.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: