Nica, ANPC: Cu o singura banca nu avem procese. A solicitat consiliere. Dl. Ghetea sa mai convinga si altele

Data publicarii: 04-10-2013 | Finante-Banci

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) se afla in procese cu toate bancile din Romania, mai putin una, spune presedintele Bogdan Nica. Aceasta ar fi cerut deschiderea unei proceduri de consiliere, si a inchis litigiile cu ANPC.

"Mai simplu este sa va spun cu cate banci nu mai suntem in proces. Este una singura. Una care a renuntat la actiuni si a solicitat consiliere in temeiul HG 700. Cu una", a declarat Nica, intrebat cu cate banci se afla ANPC in proces, intr-o discutie despre implementarea a doua noi articole la legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contracte.

Potrivit presedintelui ANPC, banca respectiva a cerut inceperea unei proceduri de consiliere cu Autoritatea.

"O singura banca dintre cele care erau mult hulite, care este in reorganizare, nu o sa-i dau numele, si a cerut consiliere cu o echipa de profesionisti ca sa-si remedieze toate aspectele. Si am spus, domnule, ca un semn de buna credinta, renunti la toate actiunile. Renunti la toate actiunile, stam de vorba. Daca nu, suntem in proces, ne vedem in instanta. Deal! Si din momentul ala, la fiecare miscare ne trimit inclusiv modelul de contract, sa il analizam, sa le dam un punct de vedere", a spus Nica.

Acesta i-a cerut presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor sa convinga si alte banci sa inceapa o astfel de procedura.

"L-am rugat pe dl. Ghetea sa mai convinga, ca e mai bine asa: ex-ante decat ex-post".

Despre legea 193/2000

De la 1 octombrie au intrat in vigoare doua noi articole la Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori, implementare a Directivei 93/13/CCE.

Integral in ECONOMICA.net