Bancile romanesti vand aur la ghisee. Cum si la ce pret

Data publicarii: 07-10-2013 | Finante-Banci

BCR vinde si livreaza, la ghiseele oricarora dintre cele 562 de unitati teriroriale ale sale, aur sub forma de lingouri de diferite cantitati si de monede destinate investitorilor. De asemeni, Piraeus Bank Romania vinde aur la ghiseele unitatilor sale si il livreaza de la sucursalele care au stoc, potrivit raspunsurilor la intrebarile ECONOMICA.NET. La ce preturi?

Un investitor poate cumpara si lua acasa aur de la ghiseul oricarei unitati BCR, dar numai pe baza unei comenzi prealabile, iar pentru cantitati de minim 100 grame de aur fizic, potrivit raspunsurilor bancii la intrebarile ECONOMICA.NET.

Livrarea aurului se face la BCR la cel putin doua zile de la data comenzii, in functie si de locatia unitatii BCR de la care s-a facut aceasta. Oficialii BCR recomanda, totusi, ca investitorul sa faca comanda din timp, pentru ca este vorba de un tramsport securizat care trebuie planificat.

"Aurul poate fi luat sau pastrat in custodie la BCR, caz in care poate fi cumparat ulterior de catre banca", se spune in raspunsul BCR. Banca se obliga sa rascumpere de la clienti doar aurul vandut de BCR si depozitat la BCR pe intreaga perioada de detinere.

Piraeus Bank Romania vinde aur fizic, la randul sau, prin toate agentiile si sucursalele, cu livrare doar in cele "care detin stoc. Astfel, in functie de aceasta, livrarea poate fi efectuata in aceeasi zi sau la o data ulterioara incheierii tranzactiei", raspund oficialii bancii.

BCR a vandut clientilor sai, pana in prezent, peste 2 tone de aur, din 2009, de cand ofera clientilor sai posibilitatea de a trazactiona (vinde si cumpara) aur financiar (de 99,99% puritate) sub forma de lingouri si monede de aur pur de diverse marimi si gramaje.

S-au realizat si tranzactii de cate 40 kg de aur. Cele mai importante tranzactii (ca volum) au fost efectuate de divizia de private banking a BCR.

Integral in ECONOMICA.net