IGSU marcheaza Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale - 13 octombrie

Data publicarii: 11-10-2013 | Mediu

Inspectoratele judetene si cel al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta si-au deschis vineri portile, organizand o serie de activitati cu caracter public in scopul constientizarii si pregatirii populatiei pentru astfel de situatii.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta informeaza ca va desfasura in urmatoarea perioada evenimente cu caracter public in toata tara, prin inspectoratele judetene, cu ocazia marcarii Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale - 13 octombrie.

Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie a fost declarata Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Cu acest prilej, Oficiul pentru reducerea riscului dezastrelor naturale din cadrul Natiunilor Unite (UNISDR) a initiat un proiect la nivel mondial, adresat celor aproximativ un miliard de persoane cu dizabilitati.

Reprezentand aproape o cincime din populatia lumii, aceste persoane pot avea totusi contributii unice, de multe ori trecute cu vederea, care sa vina in sprijinul reducerii riscului la dezastre si pentru construirea unei societati/comunitati reziliente, subliniaza sursa.

Se intentioneaza astfel ca Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale - 2013 sa demareze includerea nevoilor persoanelor cu dizabilitati in cadrul de reducere a riscului de dezastre, se mai arata in comunicatul de presa al IGSU. 

Sursa: AGERPRES