5.000 de lei la banca mai aduc maximum 56 de lei dupa trei luni

Data publicarii: 21-10-2013 | Finante-Banci

Bancile locale au coborat semnificativ dobanzile la depozitele in lei, astfel incat pentru un depozit pe o perioada de trei luni dobanda anuala este intre 2,5% la Intesa Sanpaolo si pana la 5,3% la TBI Bank, sucursala grupului isarelian Kardan.

Astfel, un client care vrea sa depuna la banca o suma de 5.000 de lei poate primi dupa trei luni o dobanda care variaza intre 26 de lei si 56 de lei, in functie de banca, net de impozit pe venit, dar fara sa ia in calcul comisionul de retragere.

Cel mai mult au coborat dobanzile bancile mari, in timp ce bancile mici au fost mai retinute cu taierile de dobanzi si inca mai afiseaza dobanzi de 4,5% sau chiar 5% pe an, potrivit datelor agregate de portalul financiar conso.ro.

BCR, Raiffeisen sau CEC Bank au ajustat mai rapid dobanzile in conditiile in care se bazeaza pe branduri puternice si pe o baza larga de clienti. Bonificatiile platite de acestea au intrat sub pragul de 4% pe an.

Suma primita efectiv de client este mai mica daca din dobanda neta sunt scazute taxele de administrare a contului curent sau eventualul comision de retragere de numerar de la ghiseu.

Sursa: ZF.ro