BCR ofera eToken - token-ul pe mobil - pentru telefoanele cu sistem de operare Windows

Data publicarii: 25-10-2013 | Finante-Banci

Aplicatia eTokenBCR disponibila pentru sistemele de operare iOS si Android a fost descarcata, in prima luna de la lansare, de peste 5.000 clienti

Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza aplicatia eTokenBCR - dispozitivul digital de securitate - aplicatie cu nivel ridicat de securitate care permite folosirea propriului smartphone cu sistemul de operare Windows. 

"Lansarea aplicatiei eTokenBCR pentru telefoanele cu sistem de operare Windows vine la mai putin de o luna de zile de la lansarea acestei aplicatii pentru sistemele de operare iOS si Android. Am dezvoltat aceasta aplicatie pentru sistemul de operare Windows la solicitarea expresa a clientilor nostri. In prima luna de la lansare, apliatia eTokenBCR pentru iOS si Android a fost descarcata de peste 5.000 ori. Preconizam ca numarul descarcarilor aplicatiei eTokenBCR sa creasca considerabil in perioada urmatoare odata cu lansarea acestei versiuni dedicate telefoanelor Windows OS. eTokenBCR este o aplicatie care combina confortul cu familiaritatea folosirii propriului smartphone si simplifica viata clientilor BCR fiind un add-on la telefonul pe care deja il poarta cu ei oriunde, eliminand necesitatea si grija detinerii a inca unui dispozitiv fizic. In plus, aplicatia eTokenBCR nu necesita acces la internet in utilizare, ulterior instalarii si activarii", a declarat Bogdan Marin, Director executiv Directia Managementul Canalelor Retail, BCR.

Similar dispozitivului fizic de securitate, aplicatia eTokenBCR generaza atat coduri pentru autentificare (OTP - one time password), cat si coduri de semnare a tranzactiilor (DS - digital signature) in aplicatia de internet banking, Click 24 Banking BCR. 

Din punct de vedere al securitatii, codurile unice pentru semnare (DS) generate pe baza unor informatii din IBAN-ul beneficiarului si pe baza sumei, sunt cele mai sigure si singurele care protejeaza clientii chiar si de cele mai complexe tipuri de amenintari.

Clientii Click 24 Banking BCR existenti pot inlocui gratuit dispozitivul token cu noua aplicatie eTokenBCR. Pentru acest lucru ei trebuie sa mearga in orice unitate BCR pentru activarea eTokenBCR si predarea vechiului token. Aplicatia poate fi activata pe un singur telefon.

Aplicatia eTokenBCR poarta sigla 24banking si poate fi descarcata accesand direct urmatoarea adresa: 

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/etokenbcr/a7b1c829-239f-4afd-8984-ce20bd85e217