Clientii UniCredit CEE Private Banking beneficiaza acum si de cercetarile Morningstar, in baza unui nou parteneriat

Data publicarii: 31-10-2013 | Finante-Banci

  • Acordul le da posibilitatea consilierilor de investitii ai UniCredit sa foloseasca analizele de piata si modulele Morningstar pentru prezentarile si materialele adresate clientilor 
  • Parteneriatul a fost incheiat in beneficiul clientilor din Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Rusia, Slovacia si Slovenia.

 UniCredit CEE Private Banking a incheiat un acord de colaborare cu Morningstar, prin care clientii bancii dobandesc acces la rapoartele si informatiile generate de firma de cercetare pentru investitii. 

Parteneriatul le pune la dispozitie consilierilor UniCredit Private Banking din Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Rusia, Slovacia si Slovenia analizele de piata, prezentarile si modulele Morningstar, pentru a-si ajuta clientii sa evalueze si sa monitorizeze riscurile si oportunitatile investitiilor lor. 

Decizia de colaborare a avut ca punct de plecare o serie de sondaje ce demonstreaza ca, sub presiunea timpului, investitorii risca sa ia decizii influentate de considerente superficiale, referitor la plasamente in actiuni, obligatiuni, domeniul imobiliar sau fonduri mutuale.

Manuela D'Onofrio, Director Strategie Globala de Investitii UniCredit, considera ca acest parteneriat cu Morningstar va facilita luarea unor decizii optime pentru investitiile clientilor. "Lectia principala pe care am invatat-o in acest domeniu este ca investitiile pe criterii emotionale - guvernate fie de dorinta de castig fie de teama - foarte des pot rezulta in pierderi", a declarat D'Onofrio. "Cercetarea constanta a pietelor si a dinamicii lor este singura care poate crea un portofoliu puternic - care poate genera castiguri raportate la riscuri compatibile cu nevoile investitorului".

Anca Eremia, Director Private Banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank : "In contextul actual, in care dobanzile au un trend descendent, clientii au devenit interesati sa discute despre alternativa unor plasamente cu randamente asteptate superioare solutiilor clasice de economisire. Vom folosi accesul la biblioteca Morningstar pentru a creste confortul clientilor in intelegerea oportunitatilor oferite de noi”.

UniCredit CEE Private Banking va suplimenta astfel baza de informatii si cercetari livrate clientilor. Abordarea independenta si obiectiva pe care Morningstar o are in rapoartele sale este in concordanta cu principiile de investitii ale UniCredit Private Banking, ceea ce stabileste o gandire comuna intre clienti si consilieri, pentru a-i ajuta sa lucreze impreuna pe un fond de incredere si certitudine. 

UniCredit considera ca informarea corecta si consilierea corespunzatoare la timpul potrivit sunt ceea ce ajuta in mod constant clientii pentru a-si creste portofoliile. Clientii apreciaza cel mai mult viziunea consilierilor lor atunci cand cauta expertiza in identificarea noilor oportunitati si atenuarea riscurilor.

"Oamenii din UniCredit Private Banking au acelasi scop, anume de a oferi clientilor stabilitate si siguranta a activelor financiare - ajutand la protectia si cresterea acestora pe termen lung”, spune Jan Tronicek, Director UniCredit Private Banking in Europa Centrala si de Est.

Morningstar pune investitorii pe primul plan in abordarea de business, ceea ce i-a adus firmei o reputatie solida in termeni de independenta si obiectivitate. Morningstar este un nume recunoscut pentru inovatie in domeniul investitiilor, aducand informatii relevante unui public larg. Toate cercetarile Morningstar vizate de parteneriatul cu UniCredit sunt supuse regulilor Autoritatii de Reglementare a Industriei Financiare din SUA.