Firmele vor plati in 2007 cu 2% mai putin la contributiile sociale

Data publicarii: 10-11-2006
Companiile vor beneficia, incepand cu 2007, de reducerea cu 2% a contributiilor sociale platite la stat, cea mai mare fiind diminuarea cu 1% a contributiei la fondul de asigurari sociale de sanatate. Proiectul de buget pentru 2007 aprobat, in data de 13 octombrie de Executiv, prevede scaderea cotelor de contributii de asigurari sociale cu doua puncte procentuale potrivit angajamentelor din Programul de Guvernare. Astfel, vor scadea cu 0,25 puncte procentuale contributiile la asigurari sociale de stat, 0,50 puncte procentuale la contributiile de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, 0,25 puncte procentuale la contributiile de asigurari de somaj si cu un punct la contributiile de asigurari sociale de sanatate.

In 2007, Romania va contribui la bugetul comunitar cu 1% din PIB. In plus, bugetul de stat trebuie sa contribuie, in 2007, la cofinantarea fondurilor europene cu 0,4-0,5% din PIB si cu 0,1-0,2% din PIB pentru sustinerea reformei sistemului de pensii.

Ca politici fiscale, anul 2007 va mentine actualele cote ale taxelor principale (TVA -19%, cota unica pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor -16%), singurele noutati fiind cele legate de aplicarea legislatiei comunitare pentru impozitele directe si indirecte, precum si noi reglementari procedurale privind combaterea evaziunii fiscale.

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2007 va fi discutat, saptamana viitoare, in Plenul Parlamentului.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: