Ministerele pot depasi cheltuielile de personal in 2013 pentru plati restante, altele decat salariile (proiect)

Data publicarii: 09-12-2013 | HR/Cariere

Ministerele si alti ordonatori principali de credite vor putea depasi in acest an cheltuielile de personal prevazute in bugetele aprobate, pentru plata unor obligatii restante, altele decat salariile in bani, potrivit unui proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice /MFP/.

'Pentru plata obligatiilor restante din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prin hotarare a Guvernului pot fi majorate si cheltuielile de personal aprobate in bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, prin derogare de la prevederile art. 6 lit a) si c) si art. 18 alin. (3) si (4) din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, precum si ale art. 3 alin. (5) din Legea nr. 4/2013 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar, cu modificarile ulterioare', se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit MFP, o astfel de masura va conduce pe de-o parte la evitarea inregistrarii de arierate in perioada imediat urmatoare, iar pe de alta parte la reducerea in anul 2014 a presiunilor asupra cheltuielilor de personal.

In prezent, unele institutii ale administratiei publice centrale inregistreaza restante la drepturile de natura salariala, altele decat salarii in bani, de care beneficiaza, potrivit legislatiei in vigoare, anumite categorii de personal.

Spre exemplu, politistilor si a cadrelor militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu li s-au achitat pana in prezent drepturile de echipament aferente anului 2013.

Sursa: AGERPRES