Bolcas: Am refuzat propunerea USL pentru un post de judecator la CCR

Data publicarii: 16-12-2013 | Actualitate

Avocatul Lucian Bolcas a declarat, luni, ca a refuzat propunerea Senatului pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, argumentand ca a decis sa faca acest gest pentru a evita ca "murdariile" indreptate impotriva lui sa afecteze credibilitatea USL.

"Am refuzat aceasta propunere, evident, exprimandu-i gratitudinea domnului ministru pentru sustinerea sa", a declarat Bolcas, pentru AGERPRES.

Intrebat daca decizia sa are vreo legatura cu acuzatiile de antisemitism care il vizeaza, aparute in ultima perioada in spatiul public, Lucian Bolcas, a precizat ca este vorba de "o legatura absolut indirecta".

"Nu am dorit ca aceste murdarii care au fost scoase pe seama mea sa afecteze credibilitatea oamenilor care si-au pus increderea in mine, care m-au propus, si nu am vrut ca sa provoace disensiuni la nivelul USL, care, la ora actuala, are nevoie de unitate in cel mai inalt grad", a explicat Bolcas.

Totodata, intrebat cine ar avea interes ca el sa nu obtina postul de judecator la Curtea Constitutionala, Lucian Bolcas a aratat ca este vorba de presedintele Traian Basescu.

"Domnul Traian Basescu, actualmente presedinte (...), a explicat clar. Din punctul de vedere al domniei sale, eu manifest dispret fata de democratie. Asta este motivul cu care a inceput. Or, este foarte adevarat ca pentru mine democratia inseamna votul popular si Parlamentul, iar pentru domnul Traian Basescu inseamna dizolvarea Parlamentului si demisia presedintilor celor doua camere. Sigur ca din acest motiv n-a vrut sa fiu la Curtea Constitutionala", a subliniat Bolcas. 

Sursa: AGERPRES