Coste, Groupama: Am investit 700 mil.euro in Romania. La anul speram sa fim pe break-even. Dar va trece mult timp pana ne vom recupera banii

Data publicarii: 16-12-2013 | Finante-Banci

Francezii de la Groupama au investit circa 700 mil. euro pe piata de asigurari din Romania din 2007 incoace, cea mai mare parte fiind reprezentata de achizitia companiilor Asiban si BT Asigurari, a declarat François Coste, directorul general al Groupama Asigurari.

"Va trece destul de mult timp pana cand ne vom recupera investitiile pe care le-am realizat in Romania. Am adus circa 700 de milioane de euro pana acum, iar cea mai mare parte au reprezentat banii platiti pentru achizitii", a explicat Coste, care conduce de doi ani filiala locala a Groupama.

Groupama Asigurari a raportat pierderi in fiecare an de activitate pe piata locala, iar criza le-a dat si mai multe batai de cap francezilor, care din cauza situatiei economice au ratat tinta de trecere pe profit stabilita initial pentru anul 2011. Anul trecut Groupama a inregistrat un rezultat negativ de 88 milioane de lei (20 mil. euro), insa Coste spune ca in acest an asiguratorul a facut pasi hotarati catre profitabilitate.

Sursa: ZF.ro