Cazacu: Incercam sa initiem procedura de contopire a pedepselor in cazul lui Nastase

Data publicarii: 07-01-2014 | Politica

Ion Cazacu, avocat al lui Adrian Nastase, a declarat luni ca va initia procedura de contopire a pedepselor primite de fostul premier.

"Asteptam decizia scrisa, nu cea difuzata, acolo se pot vedea niste lucruri pe care le putem exploata in favoarea dansului. O sa incercam sa initiem procedura de contopire a pedepselor ca sa vedem exact ce urmeaza dupa, pentru ca legea prevede niste facilitati pentru cei care sunt in executarea pedepsei daca au peste 60 de ani. Dar toate acestea vor fi hotarate la nivelul Tribunalului Bucuresti, care este tribunalul de executare", a afirmat Cazacu, la Penitenciarul Rahova, unde a fost incarcerat fostul prim-ministru.

Avocatul a spus ca, dupa anuntarea sentintei definitive, a fost la Adrian Nastase acasa si l-a gasit "un barbat puternic", care si-a imbarbatat familia.

"Familia a primit decizia, nu are ce sa comenteze. Dar nu este usor pentru nimeni, nici pentru doamna Nastase, nici pentru cei care sunt foarte apropiati. Domnul Nastase are caracter puternic. A considerat ca aceasta atitudine este cea corecta: sa se prezinte din proprie initiativa. Cu siguranta este mai puternic (decat la prima condamnare - n.r.)", a completat Cazacu.

El a sustinut ca nu sunt probe de vinovatie in cazul lui Adrian Nastase pentru infractiunile de coruptie.

"Continui sa cred - a fost o munca enorma in acest dosar, de peste 7 ani - ca nu sunt probe de vinovatie pentru infractiunile de coruptie. Judecatorii nu stabilesc adevarul in cauza, ci adevarul judiciar, asta inseamna ca pe baza de probe", a adaugat Cazacu.

Fostul premier Adrian Nastase a ajuns luni seara la Penitenciarul Rahova, dupa ce s-a predat la Sectia 2 de politie din Bucuresti, fiind condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Zambaccian. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: