Profitul Samsung a scazut in ultimul trimestru al anului trecut pentru prima data din 2011

Data publicarii: 07-01-2014 | Finante-Banci

Profitul Samsung Electronics a scazut in ultimul trimestru al anului trecut pentru prima data in mai mult de doi ani, compania sud-coreeana pierzand teren in fata Apple pe segmentul smartphone-urilor premium, in timp ce zona terminalelor mai ieftine a fost luata cu asalt de producatorii chinezi.

Samsung a anuntat marti un profit operational de 8.300 miliarde woni (7,8 miliarde de dolari) pentru ultimele trei luni ale anului trecut. Rezultatul reprezinta o scadere de 7% fata de nivelul de 9.000 miliarde woni (8,4 miliarde de dolari) din perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor Bloomberg.

Media estimarilor analistilor intervievati in prealabil de Bloomberg indica un profit operational de aproape 9,4 miliarde de dolari pentru Samsung in trimestrul al patrulea.

Profitul companiei nu a mai scazut din trimestrul al treilea al anului 2011.

Veniturile Samsung au crescut in trimestrul al patrulea cu 5,3%, la 55,2 miliarde de dolari, cea mai slaba crestere din trimestrul al treilea al anului 2011.

Vanzarile varfului de gama Galaxy S4 au incetinit dupa lansarea iPhone 5s si 5c de la Apple, in timp ce produsele Samsung din zona low-cost au pierdut teren in fata marcilor chineze, care au reusit sa vina cu preturi mai reduse.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: