Romania a angajat BNP Paribas, Citigroup si JP Morgan sa-i aranjeze imprumuturile in valuta

Data publicarii: 07-01-2014 | Finante-Banci

Romania ar fi angajat grupurile bancare BNP Paribas, Citigroup si JP Morgan pentru a fi aranjorii unei emisiuni de obligatiuni pe piata internationala, au declarat surse din piata financiara pentru Reuters.

Bancile au refuzat sa comenteze.

Este inca incert daca Romania va emite obligatiuni denominate in euro sau in dolari, insa o sursa apropiata planurilor autoritatilor romane a declarat in decembrie pentru Reuters ca a emis o cerere de oferta pentru noi eurobonduri denominate in dolari.

Cea mai recenta iesire pe pietele externe a avut loc in luna octombrie, cand Romania a imprumutat 500 milioane de euro printr-o emisiune de obligatiuni denominate in euro.

Guvernul a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie ca plafonul maxim al emisiunilor de titluri de stat pe pietele externe Medium Term Notes (MTN), aprobat in 2010 pentru trei ani, a fost aproape dublat, de la 8 miliarde euro la 15 miliarde euro, si extins astfel incat sa acopere si perioada urmatorilor trei ani, respectiv 2014-2016.

Executivul arata ca, astfel, va fi acoperit necesarul brut de finantare prin emisiuni de titluri pe pietele internationale de capital pentru perioada 2014-2016.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: