Viktor Orban vrea ca subsidiarele bancilor straine sa fie preluate de unguri

Data publicarii: 08-01-2014 | Finante-Banci

Guvernul ungar vrea sa aduca la zero valoarea subsidiarelor din Ungaria ale bancilor straine, astfel incat acestea sa poata fi preluate de investitori locali, afirma un analist al grupului financiar nipon Nomura, citat de cotidianul ungar Portfolio.

De sectorul bancar ungar se preocupa acum direct premierul Viktor Orban, care vrea o noua reforma pe piata creditelor in valuta pana la alegerile parlamentare preconizate pentru luna mai, mentioneaza analistul Nomura, Peter Attard Montalto.

"Politica privind sectorul bancar reprezinta un arc ideologic profund pentru Fidesz (partid aflat la putere si condus de Orban - n.r.), de la alegerile din 2010 la alegerile din acest an. Initial, politica in acest sector a fost simpla in ceea ce priveste activele in contextul crizei si taxa pe tranzactii, abordare nu foarte diferita de ce se intampla in alte parti ale Europei, dar s-a transformat curand in amenzi pentru constituirea de cartel si pierderi din datoria municipalitatilor anul trecut", a afirmat Montalto.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: