Guvernul a aprobat plafoanele pe 2014 la creditele garantate de stat pentru Prima casa

Data publicarii: 08-01-2014 | Finante-Banci

Guvernul a aprobat in sedinta de marti plafoanele pe 2014 la creditele garantate de stat pentru programul 'Prima casa', reabilitare termica si reabilitarea structural-arhitecturala a cladirilor, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, remis AGERPRES.

Prin Hotararea de Guvern privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa" se stabileste un plafon suplimentar pe anul 2014 al garantiilor care pot fi emise de 1,2 miliarde lei si utilizarea cu prioritate in anul 2014 a diferentei nealocate din plafonul anului 2013 - aproximativ 22 milioane lei si 196 milioane lei pentru ANL si a sumei alocate la data prezentei finantatorilor care au solicitat plafon, din plafonul anului 2013, dar care nu a fost consumat integral pana la data de 31.12.2013 circa 158 milioane lei si 301 milioane lei pentru ANL.

Potrivit comunicatului MDRAP, Hotararea de Guvern privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala are in vedere continuarea programului prin stabilirea plafonului garantiilor care pot fi emise in anul 2014 la nivelul sumei de 50 milioane lei.

Tot in sedinta de marti, Executivul a emis o hotarare privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor. Aceasta prevede demararea programului referitor la imbunatatirea calitatii arhitecturale a cladirilor si asigurarea conditiilor de derulare a acestuia.

Plafonul garantiilor in acest caz care pot fi emise in anul 2014 este de 100 milioane lei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: