Antonescu: USL a decis modificarea Legii electorale cu revenirea la votul pe lista si maximum 300 de deputati

Data publicarii: 13-01-2014 | Politica

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca USL a decis modificarea Legii electorale astfel incat la Camera Deputatilor sa se revina la votul pe lista iar numarul deputatilor sa fie de maximum 300.

"Alte obiective foarte importante si alte decizii sunt modificarea Legii electorale in sensul in care in raport si cu prevederile noii Constitutii numarul maxim de parlamentari in Camera Deputatilor sa fie de 300 si in care sa revenim la formula proportionalitatii directe, deci un vot de liste pentru Camera Deputatilor. Argumentele pentru aceasta formula sunt binecunoscute. Ele permit inainte de toate reprezentarea la nivel politic a tuturor fortelor politice semnificative intr-o masura care sa permita cea mai buna reprezentare a tuturor curentelor politice din societatea romaneasca cu sustinere populara", a afirmat Antonescu, intr-o conferinta de presa. 

Antonescu a mai spus ca un numar mai mic de deputati asigura o intarire a prestigiului parlamentarilor. De asemenea, el a aratat ca numarul de 300 de deputati va fi trecut si in Constitutie, pentru a impiedica fluctuatiile. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: