Premiera pe piata romaneasca a sindicalizarilor: credit sindicalizat in valoare de 60 milioane de euro pentru Hidroconstructia

Data publicarii: 14-01-2014 | Finante-Banci

Premiera pe piata romaneasca a sindicalizarilor: credit sindicalizat in valoare de 60 milioane de euro pentru Hidroconstructia, acordat de un consortiu condus de BRD, care include si o companie de asigurari 

 SA a desemnat BRD Groupe Societe Generale, partenerul sau bancar de peste 50 de ani, in  aranjor al unui nou credit sindicalizat in valoare de 60 milioane EUR. Finantarea asigura capitalul  lucru si permite emiterea de scrisori de garantie bancara pentru contractele incheiate de companie. 

Consortiul este reprezentat de BRD-Groupe Societe Generale, in calitate de aranjor principal mandatat, banca emitenta si agent, si de Allianz-Tiriac Asigurari. BRD-Groupe Societe Generale si Allianz-Tiriac Asigurari actioneaza impreuna in calitate de creditori-garanti pentru scrisorile de garantie bancara. Implicarea unei companii de asigurari intr-un credit sindicalizat este o premiera pe piata romaneasca a finantarilor sindicalizate. De asemenea, tranzactia se numara printre putinele operatiuni similare din Europa in care, pe langa banci in calitate de creditori, este implicata si o companie de asigurari generale cu activitati in domeniul garantarii. Noul credit sindicalizat este o reflectare a valorilor comune impartasite de cele doua institutii financiare, respectiv promovarea unor solutii inovatoare pentru a raspunde nevoilor clientilor, pe de o parte, si asumarea unui rol de pionierat pe pe pietele pe care opereaza si pe care ocupa pozitii de lideri, pe de alta parte. 

Consortiul a fost consiliat de firmele de avocatura Clifford Chance Badea si Voicu & Filipescu.

Despre Hidroconstructia:

Hidroconstructia este liderul sectorului constructiilor hidroenergetice si hidrotehnice din Romania si cea mai mare companie de constructii din Romania, dupa criteriul cifrei de afaceri. Hidroconstructia si-a dezvoltat activitatea in strainatate, executand proiecte importante in Irak, Moldova, Germania, Belgia si, in curand, in Serbia. 

Despre BRD-Groupe Societe Generale:

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD - Groupe Societe Generale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

  • - Retail banking in Franta
  • - Retail banking international, servicii financiare si asigurari
  • - Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori.

Despre Allianz-Tiriac Asigurari:

Allianz-Tiriac este una dintre cele mai importante companii de pe piata romaneasca a asigurarilor si un partener de incredere in domeniul protectiei si planificarii financiare. Allianz-Tiriac a fost in mod constant un reper de calitate pe piata locala. Oferta companiei include o gama completa de solutii de asigurari generale si de viata pentru persoane fizice si companii. Allianz-Tiriac a fost intotdeauna un formator de piata, inclusiv pe segmentul asigurarilor de garantii, avand o contributie semnificativa la dezvoltarea unei piete sustenabile a asigurarilor de garantii. 

Allianz-Tiriac este o companie membra a Grupului Allianz, furnizor de servicii financiare la nivel global pentru aproximativ 78 milioane de clienti din peste 70 de tari. Portofoliul de produse include o gama variata de produse de asigurari generale si de viata, ce se adreseaza clientilor persoane fizice sau companii. Grupul  este cel mai mare asigurator pe segmentul asigurarilor generale si in top 5 asiguratori pe segmentul asigurarilor de viata.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: