Cele mai bune plasamente din 2014: In ce investesti, sa obtii castig maxim

Data publicarii: 14-01-2014 | Bursa

Dupa un an neasteptat de bun pentru bursa de valori, posibilitatile de profit vin din aceeasi directie, dar cu estimari mai conservatoare. Depozitele bancare si obli-gatiunile vor aduce aprecieri modeste, iar aurul va stagna

Una dintre certitudinile cu care am inceput 2014 este ca pastrarea economiilor in depozite bancare nu mai este o solutie. Nici ca siguranta (in cazul in care ne-ar lovi vreo criza "noua", banii deponentilor ar fi utilizati pentru acoperirea gaurilor, asa cum ne-a aratat exemplul Cipru), dar mai ales, nu ca randament. De anul trecut stim ca profitul obtinut din depozite este zero sau chiar negativ; acum, dupa decizia Bancii Nationale de a mai reduce cu un sfert de punct procentual dobanda de politica monetara, este clar ca randamentele vor fi cu minus. 

Dinamica depozitelor bancare face cu atat mai importanta gasirea unor modalitati de economisire/investire care sa aduca un profit real. Perioada economica prin care trecem, caracterizata de stagnare sau recesiune si neincredere, nu ajuta deloc furnizorii de solutii alternative de investitii, motiv pentru care majoritatea economiilor se gasesc tot la banci, cu un total de circa 47 miliarde euro, dintre care aproape 30 miliarde euro sunt detinute de populatie. Spre comparatie, valoarea activelor fondurilor mutuale (fara SIF-uri), depaseste cu putin trei miliarde de euro. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: