Bancile grecesti ar putea avea nevoie de capital suplimentar, spune guvernatorul bancii centrale elene

Data publicarii: 17-01-2014 | Finante-Banci

Bancile elene, care au o prezenta puternica pe piata romaneasca, vor avea nevoie de capital suplimentar dupa publicarea rezultatelor unor teste de stres mai tarziu in luna ianuarie, a declarat, joi, guvernatorul bancii centrale, George Provopoulos (foto), citat de Reuters.

"Vor avea probabil nevoie de mai multi bani", a spus Provopoulos in timpul unei audieri parlamentare. Marile banci elene sunt prezente si in Romania. Astfel, Eurobank detine Bancpost, National Bank of Greece este prezenta prin Banca Romaneasca, iar Piraeus Bank si Alpha Bank au operatiuni sub brand propriu. Bancile elene au fost recapitalizate cu bani de la statele zonei euro prin intermediul Fondului Elen pentru Stabilitate Financiara.

Fondul dispune in prezent de 8 miliarde de euro pentru a acoperi eventuale deficite de capital. Suma ramasa este suficienta pentru a acoperi orice nou necesar de fonduri al bancilor, a adaugat seful bancii centrale. In schimbul sumelor acordate bancilor pentru recapitalizare, fondul pentru stabilitate a preluat participatii majoritare la toate cele patru mari banci.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: