Sorin Ovidiu Vintu, acuzat ca a falsificat documente pentru a pleca din tara

Data publicarii: 23-01-2014 | Actualitate

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost adus cu mandat joi dimineata la Parchetul General, el fiind acuzat ca a falsificat documente de calatorie pentru a putea pleca din tara.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca autoritatile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetatean moldovean un buletin de identitate si un pasaport pe care sunt aplicate fotografii care nu apartineau acestuia.

Imaginea existenta in cadrul fisei personale a cetateanului moldovean a fost inaintata autoritatilor romane, care au constat ca, dupa anumite elemente, aceasta corespunde infatisarii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Ca urmare a verificarilor efectuate de catre autoritatile romane, s-a stabilit in mod cert, prin intermediul unei constatari tehnico-stiintifice, ca fotografia din fisa personala a cetateanului moldovean il reprezinta pe Sorin Ovidiu Vintu.

"In cauza exista indicii temeinice ca numitul Vintu Sorin Ovidiu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate si a unui pasaport de catre autoritatile din Republica Moldova, avand aplicata fotografia sa si datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte prevazute de art. 26 rap. la art. 288, art. 291, art. 293 si art. 323 din Codul penal", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Sorin Ovidiu Vintu este cercetat sau judecat in mai multe dosare penale. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: