Elmas Brasov isi mareste capacitatea de productie prin preluarea unei companii in cadrul unei tranzactii cifrate la 3,75 milioane de euro

Data publicarii: 28-01-2014 | Afaceri

Compania Elmas Brasov, liderul pietei instalatiilor de ridicat din Romania, a finalizat preluarea activelor firmei brasovene Steel Alubuilding SRL, in cadrul unei tranzactii cifrate la 3,750 milioane de euro. O mare parte din aceasta suma - 3,4 milioane de euro - provine dintr-un credit bancar contractat pentru finantarea programului de extindere a capacitatii de productie. 

"In urma preluarii, compania noastra si-a marit pe de o parte capacitatea de productie in domeniul structurilor metalice si in constructia de masini, si, totodata, prin eliberarea unor spatii de productie si prin mutarea fabricatiei de poduri rulante in noua locatie, si-a creat oportunitatea de a diversifica activitatile de reparatii capitale la utilaje”, a declarat Marius Paraipan, Brand manager Elmas Brasov. 

Investitiile necesare amenajarii noilor facilitati de productie, precum si in dotarea cu utilaje moderne, se ridica la 1,5 milioane de euro, urmand ca acestea sa aduca intr-un timp relativ scurt un aport important business-ului Elmas. Prin preluarea noilor active, Elmas Brasov isi va majora si umarul de angajati, urmand sa creeze aproximativ 70 de noi locuri de munca. 

Anul acesta se implinesc zece ani de cand Elmas Brasov a accesat primul sau credit, de-a lungul timpului fiind obtinute mai multe linii de finantare pentru dezvoltarea companiei, imprumuturile fiind rambursate conform contractelor de credit, fara incidente sau intarzieri la plata. 

Preluarea activelor companiei Steel Alubuilding SRL vine in sustinerea interesului companiei noastre de a satisface cele mai exigente cerinte ale clientilor, dezvoltand un pachet de produse si servicii integrate in domeniul instalatiilor de ridicat pe principiul "All Inclusive”. 

Pentru acest an, Elmas Brasov are ca tinta diversificarea produselor si serviciilor sale, precum si cresterea volumului de export al acestora. 

Despre Elmas:

Infiintata in 1990 cu capital 100% privat autohton, compania ELMAS isi desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor de ridicat si manipulat. In prezent firma este un jucator important pe piata instalatiilor de ridicat, cu o retea de puncte lucru nationale si regionale. Compania este orientata in mod prioritar catre client, datorita preocuparii permanente pentru gasirea solutiilor optime si satisfacerea cerintelor clientilor combinata cu know-how-ul din domeniul instalatiilor de ridicat.