Intesa Sanpaolo Bank a implementat cu succes aplicatia de core - banking AB-SOLUT, dezvoltata de Asseco SEE Romania

Data publicarii: 28-01-2014 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank si Asseco SEE Romania anunta finalizarea implementarii cu succes a noului sistem AB-SOLUT® Core Banking, o solutie integrata de software bancar de ultima generatie care ofera suportul necesar desfasurarii activitatii comercial-bancare in conditii de inalta performanta.

Proiectul de implementare s-a derulat pe intreg parcursul anului 2013. Cu incepere din luna ianuarie 2014, Intesa Sanpaolo Bank beneficiaza de toata puterea de tranzactionare a platformei AB-SOLUT®. Noua platforma permite bancii sa anticipeze si sa vina in intampinarea nevoilor clientilor mult mai rapid, creste semnificativ productivitatea retelei de unitati teritoriale prin automatizarea fluxului de lucru si elimina practic erorile de operare manuala.

Odata cu lansarea acestei platforme care este mult mai flexibila si personalizabila, banca va demara o serie de proiecte ce vor aduce multe beneficii clientilor, atat prin lansarea de noi produse si servicii, cat si prin imbunatatirea unora dintre cele deja existente. Solutia de core-banking este dezvoltata de Asseco SEE Romania si reprezinta raspunsul companiei la cerintele de performanta si productivitate existente pe piata bancara. Portofoliul de produse Asseco acopera practic toate ariile de business din domeniul industriei serviciilor financiare, iar specializarile personalului permit implementarea de solutii care sa corespunda celor mai exigente cerinte. 

In prezent platforma AB-SOLUT® Core Banking este utilizata de 10 banci din Romania fiind sistemul bancar cu cea mai mare cota pe piata locala.