Ponta: Statul va suporta jumatate din cheltuielile salariale pentru firmele care creeaza 20 de locuri de munca

Data publicarii: Astazi, 04-02-2014 | Afaceri

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, ca statul va suporta de la 1 iulie jumatate din cheltuielile salariale ale companiilor care creeaza cel putin 20 de locuri de munca.

"Masura, care se adreseaza companiilor private, de asemenea stabilita, agreata in mod definitiv cu partenerii nostri internationali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creeaza minim 20 de locuri de munca. Pentru acestea, statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielii salariale. Nu este vorba aici doar de o scadere a impozitului sau a contributiilor sociale, este vorba de jumatate din cheltuiala salariala din tot ceea ce, in limbajul comun, spunem 'salariul pe care angajatorul privat il plateste", a anuntat prim-ministrul.

Potrivit ministrului de legat pentru Buget, Liviu Voinea, masura va intra in vigoare la 1 iulie si va fi valabila sapte ani.

"Normele metodologice vor fi publicate (...) in luna aprilie, astfel incat sa se poata face preinscrieri, deci firmele deja sa poata intra in program si, de la 1 iulie, sa se poata face plati catre ele, sa se poata analiza dosare", a adaugat Voinea.

Potrivit lui Voinea, daca pentru acest program vor aplica numai 1.000 de firme pe an, inseamna 20 de mii de locuri de munca pe an. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: