Curs oficial BNR

28.03.2017
  • 1 EUR Variatie: 0.00144.5514 RON
  • 1 USD Variatie: 0.00424.1912 RON
  • 1 CHF Variatie: 0.0006999999999994.2536 RON
  • 1 GBP Variatie: -0.00235.2663 RON
  • 1 gr. aurVariatie: -0.4623168.8541 RON

Iohannis - Calendarul USL: marti, negocieri; miercuri, votul Parlamentului; joi, instalarea in functieData publicarii: 11-02-2014 | Politica (RSS)

  •  Print   | 
  • Trimite prin Y!M
  • Bookmark & Share

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat ca marti vor avea loc alte negocieri in USL pentru desemnarea sa ca vicepremier si ministru de Interne, iar, daca liderii Uniunii se inteleg, Parlamentul se va pronunta miercuri asupra modificarilor din Guvern, joi va fi instalat in functie, iar cu cinci minute inainte de depunerea juramantului isi va da demisia din functia de primar al Sibiului.

"Daca negocierile vor merge bine astazi si ne intelegem, vom trece si peste acel semnal dat de USD si vom merge mai departe ca si USL. Voi merge la minister si bineinteles ca o sa indeplinesc conditiile cerute de lege, asta cu sau fara parerea lui ANI. (...) Pe mine ma intereseaza ce scrie in lege", a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu.

Potrivit acestuia, "varianta optimala" privind schimbarea structurii Guvernului este ca marti USL sa continue negocierile, miercuri sa se dea votul in Parlament, iar joi ar urma sa aiba loc instalarea in functii a noilor ministri.

"Eventuala demisie (din functia de primar al Sibiului - n.r.) apare, sigur, inainte de depunerea juramantului. Cu cinci minute inainte", a dat asigurari Iohannis.

El a tinut sa mentioneze ca ii este foarte greu sa renunte la functia de primar.

"Eu am spus ce am spus nu ca sa impresionez pe cineva sau ca sa aiba PSD motiv sa imi dea replici. Eu chiar nu-mi doresc sa plec de-aici, dar daca situatia acum a evoluat asa si am facut pasul cu PNL, mi-l asum. Asta nu inseamna ca plec bucuros sau saltaret sau oricum vreti altcumva. Nu, deloc", a marturisit primarul Sibiului.

Iohannis a spus ca va merge des la Sibiu si dupa ce va deveni membru al Guvernului. El a precizat ca nu trebuia ca cineva sa isi imagineze ca va lasa lucrurile la Sibiu sa mearga "intr-o directie nedefinita".

"Eu nu merg la Bucuresti fiindca nu am de lucru aici. Am cel mai bun job si imi place cel mai mult. Eu merg acolo fiindca asa s-a hotarat in PNL si in PNL s-a hotarat sa merg ca sa devin viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne. Nimic altceva si nu discut despre alta configuratie", a afirmat Klaus Iohannis. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro:
Cele mai citite stiri