Zgonea: Documentele cerute de DNA in cazul ASF vor fi trimise in urmatoarele 24 de ore

Data publicarii: 11-02-2014 | Finante-Banci

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat marti ca va trimite documentele solicitate de DNA in cazul infiintarii Autoritatii de Supraveghere Financiara in urmatoarele 24 de ore.

"Parlamentul intotdeauna va actiona transparent si legal pentru a raspunde solicitarilor pe care le are justitia din Romania. Toate documentele vor fi transmise in urmatoarele 24 de ore. Procedurile administrative ne obliga pe noi sa dam o dispozitie secretarului general, sa avem un reprezentant legal al Parlamentului care aduce aceste inscrisuri oficiale conform Codului de procedura penala, asa cum suntem obligati", a declarat Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului, dupa sedinta Biroului Permanent.

El a precizat ca deputatii nu se pot incadra in termenul cerut de DNA, ca pana marti la ora 12,00 sa transmita documentele, dar vor cere o derogare.

"Nu putem sa ne incadram in termen, dar vom cere o derogare. O vom scrie frumos, ca si Ministerul Public sa inteleaga ca, pana la urma, daca Parlamentul este mai transparent, mai predictibil si democratic, este in interesul statului roman si se consolideaza statul de drept in Romania", a spus Zgonea.

Intrebat daca au un raspuns din partea DNA in privinta derogarii, el a raspuns: "Nu exista derogare si raspuns. Nu exista nicio amenda din partea DNA. Daca vrea sa vina sa le ia asa cum a depus documentul, la ora 13,47, puteti sa ii intrebati pe cei de la DNA".

Presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca nu exista posibilitatea ca reprezentantii DNA sa vina la Parlament pentru a ridica documentele. 

"Din ce am discutat eu, ieri, cu colegii mei, nu. Au inteles modul impropriu in care au transmis scrisoarea. Faptul ca nici eu, nici secretarul general nu am fost informati si am fost pusi intr-o situatie delicata. Nu poti sa trimiti un director de Directie legislativa si sa ii dispui strangerea de documente oficiale daca nu ii dai un ordin al secretarului general, care trebuie sa primeasca un ordin in materia activitatii comisiilor de la Biroul Permanent", a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca Directia Nationala Anticoruptie a cerut sa i se puna la dispozitie documente referitoare la ordonanta de urgenta privind infiintarea ASF folosind un mod de comunicare care nu este corespunzator cu democratia si cu statul de drept. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: