Basescu: Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu este unul dintre artizanii electo-ratei

Data publicarii: 17-02-2014 | Finante-Banci

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1Tv, ca prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a fost unul dintre artizanii "electoratei", seful statului mentionand ca doreste ca Banca Natonala sa nu ajunga in situatia de a executa dispozitiile Guvernului.   

Intrebat daca Florin Georgescu a lucrat la o masura cu caracter electoral, adica la "electorata", presedintele a raspuns: "Da".

El a continuat: "Aceasta este teama mea. Se poate intampla o data, dar nu as vrea sa se intample a doua oara si a treia oara, sa dea telefon premierul de la Palatul Victoria, la prim-viceguvernator, sa spuna: «Astazi, bagati niste lei pe piata, ca am nevoie de inflatie, ca imi fac bilantul, si maine scoateti-i. Astazi, bagati niste euro pe piata, ca vreau sa fie criza de lichiditate in lei». Nu vreau sa ajungem la acest lucru".

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca BNR trebuie "sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt", el acuzand Banca Nationala de implicare in masurile privind "electorata", sustinute de premierul Victor Ponta in negocierile cu FMI.

Integral in ZF.ro