Ecofin: Liviu Voinea a sustinut evitarea utilizarii banilor de la contribuabili pentru salvarea bancilor

Data publicarii: 19-02-2014 | Finante-Banci

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a sustinut evitarea utilizarii banilor de la contribuabili pentru salvarea bancilor in cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN, de la Bruxelles, precum si implicarea Consiliului Uniunii Europene in procesul de adoptare a deciziilor in cadrul mecanismului de rezolutie.

De asemenea, oficialul roman a subliniat necesitatea imbunatatirii regulilor privind impartirea costurilor de rezolutie la nivelul unui grup si a regulilor privind intrarea statelor non-euro in respectivul acord si a conditiilor de iesire, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP), remis marti AGERPRES,

In cadrul discutiilor privind situatia economica la nivelul Uniunii Europene, ministrul roman a subliniat existenta unui deficit al cererii in UE derivat din ajustarea severa a deficitului de cont curent pe seama corectiei investitiilor sectorului privat si necesitatea incurajarii cresterii economice prin stimularea cererii interne. Liviu Voinea a apreciat succesul programului Romaniei cu UE si FMI reflectat in rata ridicata de crestere economica din 2013.

Acordul Interguvernamental privind Functionarea Fondului de Rezolutie, impreuna cu Regulamentul privind Mecanismul Unic de Rezolutie sunt menite sa asigure implementarea celei de-a doua etape a Uniunii Bancare la nivelul Uniunii Europene. Regulamentul stabileste regulile privind Mecanismul Unic de Rezolutie, iar Acordul stabileste modul in care statele participante pun la dispozitie resursele aferente Fondului Unic.

In perioada 17-18 februarie 2014, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat la reuniunea referitoare la Acordul Interguvernamental privind Fondul Unic de Rezolutie si la reuniunea Consiliului ECOFIN, care s-au desfasurat la Bruxelles.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: