UCRAINA. Lupte cu munitie de razboi la Kiev: 35 de morti. Fortele de ordine, respinse din Piata

Data publicarii: 20-02-2014 | International

La mai putin de 12 ore de la armistitiul anuntat de presedintele Viktor Ianukovici, tensiunile au explodat iarasi la Kiev. Noi confruntari au izbucnit intre protestatarii care cer demisia presedintelui si fortele de ordine, acestea din urma fiind impinse de pe pozitiile ocupate marti noapte si miercuri dimineata in Piata Independentei. Kyivpost.com anunta cel putin 35 morti. Zeci de oameni au fost raniti si 50 de politisti au fost luati prizonieri de manifestanti. In piata se foloseste munitie de razboi, anunta jurnalistii aflati la fata locului. 

UCRAINA UPDATE: "In jurul orei 9 a inceput nebunia, chiar in zona hotelului in care ne aflam. Am observat ca politistii incep sa se retraga. Am vazut persoane inarmate, am vazut pistoale, pustti, armament greu, s-au folosit gloante de cauciuc, dar si gloante reale. In zona in care ma aflu sunt cel putin zece persoane decedate. Doi colegi jurnalisti au fost impuscati prin geam in camera de hotel. Este o situatie tragica. Hotelul in care ne aflam noi este ocupat de protestatari si ne referim la zona de la hotel unde a fost improvizat un spital. Este o ura a protestatarilor fata de politisti si invers. Tunurile de apa s-au folosit toata noaptea" transmite corespondentul special al Realitatea TV la fata locului, Dragos Sasu.   

UCRAINA UPDATE: Ukrayinska Pravda, citata de BBC, anunta ca un tren cu 40 de vagoane aduce la Kiev militari, dinspre Kremenciuc. Informatia nu a fost confirmata oficial.

UCRAINA UPDATE: Piata Independentei din Kiev a devenit un teatru de razboi. Numarul mortilor in urma confruntarilor violente de joi dimineata nu poate fi inca stabilit cu exactitate. Kyivpost.com precizeaza ca cel putin 35 de trupuri neinsufletite au fost numarate de jurnalistii aflati in piata. 

Tot Kyivpost.com scrie ca protestatarii au fost impuscati cu pusti cu luneta (foto), dar si cu munitie care a penetrat vestele antiglont pe care le purtau.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: