Banca britanica Royal Bank of Scotland vrea sa concedieze 30.000 de angajati in urmatorii cinci ani

Data publicarii: 21-02-2014 | Finante-Banci

Royal Bank of Scotland pregateste un program amplu de restructurare prin care vizeaza sa-si restranga semnificativ operatiunile si sa-si focuseze activitatea pe servicii bancare destinate populatiei si companiilor din Marea Britanie, luand in calcul cel putin 30.000 de concedieri in urmatorii 5 ani.

RBS, controlata de guvernul britanic printr-o participatie de 81% din actiuni, va anunta probabil saptamana viitoare retragerea din multe activitati riscante din zona de investment banking, precum si un plan de vanzare a majoritatii afacerilor internationale, potrivit Financial Times (FT).

Restructurarea se va incadra intr-o serie de "masuri brutale" de reducere a cheltuielilor si disponibilizari, dorite de catre noul director general al bancii, Ross McEwan. Se estimeaza ca restructurarea si celelalte masuri pregatite de McEwan ar putea conduce la disponibilizarea a mai mult de un sfert dintre cei 120.000 de angajati ai bancii in urmatorii 3-5 ani.

"Eu nu doresc sa conduc cea mai mare banca din lume. Eu doresc sa conduc cea mai buna banca din Marea Britanie, ceea ce nu are de-a face cu marimea institutiei. Multe dintre costurile noastre sunt vechi, generate de statutul de grup global, care nu ne mai caracterizeaza", a declarat McEwan intr-o postare publicata recent pe site-ul bancii.

Astfel, RBS se va concentra pe trei tipuri cheie de afaceri: clientii retail, firmele mici si companiile mari, au declarat pentru FT surse apropiate bancii.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: