Ponta: Solutia legala pentru veniturile de la ASF ar fi fost taxa de solidaritate, dar nu a existat consens politic

Data publicarii: 21-02-2014 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca solutia legala pentru ca veniturile conducerii ASF sa nu aiba cuantumul de acum ar fi fost impunerea taxei de solidaritate, dar a precizat ca pentru aceasta propunere nu a existat consens politic.

"Parlamentul, da, trebuie sa ia masuri, insa solutia legala pe care o poate adopta Guvernul si care nu se refera doar la ASF era acea solutie pe care o convenisem in cadrul USL anul trecut, si anume o taxa de solidaritate pe veniturile excesive. Nu a mai fost adoptata, neexistand consens politic", a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria. 

Intrebat care vor fi masurile pe ar trebui sa le ia PSD in plan parlamentar in cazul ASF, Ponta a precizat: "Am spus ca grupul nostru parlamentar va sprijini in cadrul Comisiilor de buget-finante sau, daca este nevoie, de o comisie speciala toate masurile care se impun". 

El a precizat ca veniturile de la ASF sunt "rusinoase". 

"Noi am avut grija sa punem in ordonanta ca salariile nu pot sa le depaseasca pe cele de la Banca Nationala, insa de la aceasta prevedere s-au gasit solutii pe care eu le consider imorale, nu ilegale", a afirmat premierul. 

Ponta a mai spus ca atacul presedintelui Traian Basescu privitor la situatia de la ASF are legatura cu faptul ca aceasta institutie investigheaza o companie, "cea a domnului Adamescu", de care Traian Basescu ar fi "foarte apropiat". 

"Presedintele are o mare problema, legata, repet, de o mare firma condusa de domnul Adamescu, de care e foarte apropiat si a fost foarte apropiat in toate campaniile electorale. Cred ca legea trebuie sa-si spuna cuvantul si cine a deturnat fonduri trebuie sa plateasca, chiar daca le-a deturnat, stiu si eu, pentru vreo campanie electorala", a mai declarat premierul.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: