O parte din service-uri nu mai vor sa repare masinile soferilor care au RCA la Astra. ASF: Cele mai multe plangeri primite au fost pentru Astra si Euroins

Data publicarii: 21-02-2014 | Finante-Banci

Soferii care au polite de asigurare la Astra ar urma sa scoata bani din buzunare dupa ce o parte dintre service-uri au decis sa nu mai repare masinile asigurate la aceasta companie. ASF, cea care a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a Astra, afirma, insa, ca service-urile nu pot fi contranse in niciun fel sa repare masinile si ca in piata exista o multitudine de service-uri care accepta polite Astra.

Cele 280 de service-uri afiliate la Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) au decis sa nu mai repare masinile soferilor asigurati la Astra pe motiv ca isi recupereaza foarte greu banii.

"Singura optiune a soferilor este sa isi plateasca singuri reparatia. Nu mai efectuam reparatii in baza politelor emise de catre Astra pentru ca ne este teama ca nu ne mai recuperam banii", a declarat pentru gandul directorul general al ASSAI, Cristian Muntean.

In aceasta situatie, soferii care au masinile lovite vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar sau sa foloseasca CASCO.

Decizia service-urilor afiliate ASSAI a fost luata dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit, marti, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a Astra Asigurari, liderul pietei de asigurari, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: