Grupul Gothaer isi anunta intentia de a-si majora participatia in Gothaer Asigurari Reasigurari la 100%

Data publicarii: 24-02-2014 | Finante-Banci

Grupul Gothaer isi anunta intentia de a prelua restul actiunilor gothaer Asigurari Reasigurari prin achizitia participatiilor detinute de actionarii locali ai societatii, Constantin Toma si Efraim Naimer. Tranzactia concorda cu abordarea grupului de a detine 100% din subsidiarele sale in regiune si este menita sa sustina dezvoltarea operatiunii din Romania pe termen lung. 

 "Avem un angajament ferm fata de piata de asigurari din Romania, suntem aici pentru a construi o prezenta durabila si o operatiune sustenabila prin investitia si sprijinul pe care il acordam Gothaer Asigurari Reasigurari. Dupa constructia unei baze solide, sustinuta puternic de co-actionarii nostri locali, consideram ca a detine 100% din subsidiara locala este cea mai buna modalitate de a ne intari pozitia in Romania. La mai mult de un an de la intrarea noastra pe piata, suntem multumiti sa detinem si sa conducem o companie sanatoasa, tanara si moderna, un asigurator profesionist care suntem siguri ca reprezinta baza cea mai potrivita pe care sa ducem Gothaer Asigurari Reasigurari la un alt nivel, acel al unui jucator important pe piata de asigurari din Romania” declara Jurgen Meisch, CFO Gothaer Group. 

 "Suntem bucurosi ca parteneriatul pe care l-am avut cu Gothaer la intrarea lor in piata construieste mai departe si confera mai multa incredere pietei de asigurari din Romania si entitatii locale pe care am dezvoltat-o impreuna” declara Constantin Toma, actionar local si antreprenor activ in mediul de afaceri romanesc. 

"Suntem multumiti de parcursul si realizarile companiei de pana acum si sunt sigur ca o investitie majorata a grupului Gothaer in operatiunea locala va ridica compania la un alt nivel. Managementul local si intreaga echipa sunt dedicati acestui proiect si vor face, cu siguranta, impreuna cu Gothaer, o diferenta si prezenta notabila in piata de asigurari din Romania”, adauga Efraim Naimer, actionar si businessman. 

 Tranzactia, care survine ca urmare a intentiilor exprimate atat de grupul Gothaer cat si de actionarii locali ai Gothaer Asigurari Reasigurari, se afla in etapa de documentare si urmeaza a fi supusa aprobarilor autoritatilor locale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Partile au agreat sa nu furnizeze alte detalii suplimentare referitoare la tranzactie. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: