Pesimism pe piata financiara la inceput de an: indicele de incredere a analistilor a scazut in luna ianuarie

Data publicarii: 24-02-2014 | Finante-Banci

Indicatorul de incredere macroeconomica realizat lunar de asociatia CFA Romania, pe baza unui sondaj realizat in randul membrilor sai a scazut in luna ianuarie, ca urmare a inrautatirii anticipatiilor analistilor financiari pentru componentele indicatorului.

Indicatorul de masurare a increderii analistilor  a scazut astfel in luna ianuarie la 53,3, cu 7,4 puncte fata de luna precedenta, cand inregistrase maximul ultimelor 30 luni. 

CFA Romania evalueaza prin intermediul indicelui de incredere macroeconomica previziunile analistilor financiari cu privire la starea actuala a economiei, dar si perspectivele pentru urmatoarele 12 luni. Indicatorul ia valori intre 0 (echivaletul lipsei increderii in economie) si 100 (incredere deplina in evolutia economiei) si este calculat pe baza unor intrebari legate de conditiile actuale (ale mediului de afaceri si ale pietei muncii), dar si pe estimarile pentru anul viitor (legate de mediul de afaceri, piata muncii, evolutia averii personale sau evolutia venitului personal). Participantii la sondaj sunt membri ai asociatiei profesionale CFA Romania, dar si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: