Adrian Vasilescu: Guvernatorul BNR nu se va numara printre candidatii la presedintia Romaniei in toamna lui 2014

Data publicarii: 25-02-2014 | Finante-Banci

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, afirma ca Mugur Isarescu nu va candida la presedintia Romaniei in 2014, desi premierul Ponta l-a nominalizat intre posibilii candidati.

"Guvernatorul nu renunta la decizia de a nu candida pentru pozitia de presedinte al Romaniei si nu se va numara intre candidati, oricare ar fi ei. Nu mai departe de inceputul acestui an, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, guvernatorul Mugur Isarescu a explicat, fara aluzii si fara sa lase loc vreunui echivoc, de ce nu se va numara intre candidatii la presedintia Romaniei in toamna lui 2014", a spus consilierul guvernatorului BNR.

Adrian Vasilescu a explicat si motivul: "Domnia sa va implini, la jumatatea verii, 65 de ani. La aceasta varsta - chiar intr-o vreme in care mobilitatea profesionala se accentueaza si se produc frecvent schimbari de ocupatii la cinci ori la sase ani - nu se va incumeta sa renunte la mantia de bancher pentru a imbraca una de politician. Pentru ca nu se schimba profesia la 65 de ani. Sau, mai exact, nu pot fi asteptate rezultate bune de la o astfel de schimbare dupa varsta de 60 de ani. Il cunosc bine pe guvernatorul BNR, lucrez la Banca Nationala de 18 ani si stiu ca una dintre trasaturile puternice ale domniei sale este consecventa. Spunand, ferm, ca nu va candida nu a fost un simplu gand rostit in fapt de iarna, pe care sa si-l schimbe in primavara".

Consilierul guvernatorului BNR este convins ca Mugur Isarescu nu va candida pentru functia de presedinte.

Integral in zf.RO

Ultimele stiri pe BankNews.ro: