KPMG, administrator special Astra Asigurari: Prioritarea principala este continuarea platilor catre clienti

Data publicarii: 25-02-2014 | Finante-Banci

Administratorul special al Astra, KPMG Advisory, analizeaza situatia asiguratorului si ia masurile urgente pentru stabilirea prioritatilor de actiune, cu informarea si consultarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, principala preocupare fiind continuarea platilor catre clienti si parteneri.

"In acest moment, administratorul special analizeaza situatia Astra si ia masurile urgente pentru stabilirea prioritatilor de actiune, cu informarea si consultarea ASF. Continuarea platilor catre asigurati (clienti) si partenerii de afaceri a fost preocuparea principala a administratorului special, astfel incat primele operatiuni au fost deja facute in decursul zilei de joi, 20 februarie. Mai multe detalii despre Astra si activitatea administratorului special vor fi comunicate in conditiile stipulate de lege in perioada imediat urmatoare", se declarat reprezentantii KPMG Romania intr-un comunicat remis presei.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit, marti, 18 februarie, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a Astra, liderul pietei de asigurari, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Potrivit KPMG Romania, redresarea financiara prin administrator special nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de Astra - contractele de asigurare in vigoare urmand sa fie derulate in conditii normale - ci este menita sa contribuie la reechilibrarea parametrilor financiari ai asiguratorului, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.

Integral in InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: