Vitas Romania sustine expeditia EVEREST Summit 2014 a alpinistului Horia Colibasanu

Data publicarii: 03-03-2014 | Diverse

Vitas Institutie Financiara Nebancara, principala institutie de icrocreditare din vestul si centrul tarii, anunta sustinerea expeditiei pe Everest a lui Horia Colibasanu, antreprenor de succes si singurul alpinist roman care a urcat sase varfuri de peste 8.000 m, fara oxigen si fara ajutor suplimentar de la serpasi. 

 Expeditia Everest Summit 2014 (martie - mai) are ca obiectiv escaladarea varfului Everest, cel mai inalt munte din lume (8848 metri). Horia Colibasanu va incerca ascensiunea cu propriile forte fizice si psihice, adica fara oxigen suplimentar si fara ajutorul serpasilor, in stilul expeditiilor clasice, alpine. O ascensiune reusita ar echivala cu o noua premiera a lui Horia Colibasanu, a sasea, pentru Romania. 

"Horia Colibasanu nu este un simplu alpinist, ci o adevarata sursa de inspiratie. Fiind impresionati de altruismul sau, de curajul si determinarea sa, am dorit sa sustinem ascensiunea sa, ajutandu-l sa-si indeplineasca visul. Este ceea ce facem pentru clientii nostri in fiecare zi, pentru ca exista munti de urcat in orice domeniu. Vitas e un partener de baza, alaturi de care oamenii intreprinzatori isi pot atinge visul, oricat de sus ar fi acesta.” - a declarat Cristian Jurma, Director General Vitas IFN Romania 

Vitas Romania crede ca implicarea in comunitate este datoria oricarei companii. Vitas apreciaza si incurajeaza spiritul antreprenorial, corectitudinea si performanta. Astfel, in mod firesc, Vitas s-a indreptat si spre sustinerea activitatilor sportive, domeniu in care sunt promovate aceste valori, sprijinindu-l pe alpinistul Horia Colibasanu intr-un demers care aduce prestigiu comunitatii si un model de urmat. 

"In 2004, plecam spre temutul si mortalul K2, din Pakistan, cu echipament imprumutat si cu o manusa plina cu cateva mii de dolari. Un om care ma vazuse o singura data si care era constient ca aveam zero experienta la 8.000 de metri, mi-a trimis acei bani intr-o manusa de munte, o suma enorma pentru acele vremuri, pariind pe mine. Asa a fost posibila povestea de succes K2, neegalata nici acum in Romania. Asa s-a nascut, apoi, povestea celor cinci premiere pe care le-am adus Romaniei. Le multumesc celor care tin aceasta poveste vie in continuare”- declara alpinistul Horia Colibasanu. 

Despre Horia Colibasanu 

In varsta de 37 de ani, Horia Colibasanu este singurul roman care a escaladat varfurile Annapurna, K2 si Dhaulagiri, trei din topul celor mai periculoase cinci din lume (dupa rata de mortalitate).