Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu: Eu pun mana pe inima si spun ca romanii nu stiu sa faca bani

Data publicarii: 04-03-2014 | Finante-Banci

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de parere ca romanii nu stiu sa faca bani. "Important este sa faci locuri de munca in care sa se produca bani", a concluzionat purtatorul de cuvant al BNR, Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de parere ca multe dintre firmele din Romania fac bani din afaceri cu statul, prin care "e usor sa iei bani", in loc sa creeze locuri de munca.

Intrebat cum sta Romania la cultura financiar-bancara comparativ cu alte tari din Europa, purtatorul de cuvant al BNR a replicat ca sta rau si ca romanii nu stiu sa faca bani, potrivit Realitatea.net, care citeaza Agerpres.

"Cetateanul ar trebui sa stie, in primul rand, cum se fac banii si cum se cheltuie rational. Dar mai ales cum se fac banii. Eu pun mana pe inima si spun ca romanii nu stiu sa faca bani. Acesta este adevarul adevarat si acesta este lucrul cel mai important care trebuie invatat, cum se fac banii, cum se folosesc, cum se cheltuie rational si multe altele. Eu cand spun ca romanii nu stiu sa faca bani ma refer la cei 20 de milioane de romani. Nici oamenii de afaceri nu stiu prea bine sa faca bani. Multi stiu sa ia de la stat bani prin afaceri cu statul, prin contracte, e usor sa iei bani. Important este sa faci locuri de munca in care sa se produca bani", a declarat luni, la Brasov, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la deschiderea proiectului 'Academica BNR 2014', la Universitatea "Transilvania".

Reprezentantul BNR considera ca un lucru important in prezent este educarea populatiei din punct de vedere financiar-bancar.

Integral in Gandul.info 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: