IOANA PETRESCU. Cine este IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANTELOR in Guvernul Ponta 3

Data publicarii: 04-03-2014 | Finante-Banci

IOANA PETRESCU, consilier in fostul guvern Ponta, a fost numita de premierul Victor Ponta in functia de MINISTRU al FINANTELOR, in noul guvern USD si UDMR.

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANTELOR, a fost consilier de stat al primului-ministru, cercetator afiliat la American Enterprise Institute si cadru universitar la Universitatea Maryland, SUA.

IOANA PETRESCU detine un doctorat si un masterat in economie de la Universitatea Harvard si este licentiata in economie si matematica la Colegiul Wellesley.

"Am venit in Romania pentru un an pe un post de consilier de stat ca sa il ajut pe premier cu probleme economice, mai ales cu fiscalitatea, relatia cu mediul de afaceri si cu investitiile", scrie IOANA PETRESCU pe blogul personal.

Printre domeniile de specialitate ale IOANEI PETRESCU se numara finantele publice, economia tarilor emergente si in curs de dezvoltare, precum si economia de securitate nationala.

IOAA PETRESCU a fost numita la inceputul lunii septembrie a anului trecut consilier de stat in cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: